Banks Mansion Hotel

 

“Herkenbaar, stijlvol en met een optimistische uitstraling”, dat is waar de directeur van het Banks Mansion Hotel om vroeg. Zijn stijlvolle hotel en de fotografie of schilderijen moeten elkaar versterken en aankunnen. De Amsterdamse School vind je namelijk terug  het gehele interieur, waaronder in de ontbijtzaal, de kamers en stijlvolle entree en is geïnspireerd op het werk van de Nederlandse architect Berlage. Dit resulteert in een warme en authentieke Amsterdamse stijl en wordt gekruid met een vleugje Frank Lloyd Wright.

friso kooijman fotograaf photographer amsterdam zaandam zwart wit street photography straatfotografie

Enige weken voor dit gesprek had ik een oproep van Booart op Linkedin voorbij zien komen in verband met expositie mogelijkheden. Het was in de periode dat ik druk bezig was met exposities (w.o. het voorbereiden van de expo bij Piet de Gruyter) en surfend op die flow stuurde ik hen een berichtje met mijn werk van New York. Ze reageerden best rap en lieten ook duidelijk interesse blijken alleen … zij werkten voornamelijk met schilders. Mijn manier van fotograferen sprak hen echter erg aan en zij zouden zeker contact opnemen als de juiste locatie zich zou “melden”.

Dat soort antwoorden had ik vaker gehoord (zoals vele fotografen denk ik), maar tot mijn verbazing kreeg ik na enige weken een berichtje met de vraag of ik nog interesse had en of ik eventueel in het Banks Mansion hotel zou willen exposeren aangezien Booart dacht dat mijn zwart-wit fotografie daar perfect zou passen. Na een blik op de website van het hotel was ik er snel uit, mijn foto’s hoorden daar! Acht tot tien foto’s van een stevig formaat moesten het worden, en dus killde ik de nodige Darlings

Street photographer friso kooijman fotograaf Amsterdam Nederland Netherlands zwart wit black white straatfotograaf skateboard boarder board urban sports

De keuze viel op authentieke Amsterdamse straatbeelden die ik allemaal in de buurt van het hotel of bekende toeristische attracties maakte. De beelden stralen rust, dynamiek en schoonheid van de mooie stad Amsterdam uit.

De directeur gaf duidelijk aan te genieten van de dagelijkse straatbeelden en tegelijk de adem te voelen van de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw. Het sprak hem aan dat zijn toeristen alle plekken zelf kunnen zien of tegenkomen.

Kortom, het werd een aantal foto’s met highlights van  Amsterdam en omgeving. Ik ben nu heel nieuwsgierig of ooit bezoekers van het hotel mijn website zullen gaan bezoeken en contact zullen zoeken.